Single Post

Stadswandelingen met Mechteld ten Ham in plaats van themawandelingen

Stadsmuseum Bergh zal van 26 augustus t/m 16 september op woensdagavonden de middeleeuwse stadswandelingen voortzetten, maar nu geheel in het teken van Mechteld ten Ham.

Mechteld ten Ham is de gids die u langs plekken in de stad voert die belangrijk voor haar waren. Wil je weten hoe Mechteld als heks op de brandstapel is beland, wie zij was en hoe zij leefde? Tijdens deze wandelingen vertelt Mechteld zelf haar verhaal.

Helaas kunnen de aangekondigde themawandelingen met activiteiten rond Mechteld ten Ham op donderdag 27 augustus niet doorgaan, vanwege de aangescherpte Corona maatregelen. Op deze manier kunnen we geïnteresseerden een alternatief bieden.

Rondleidingen door de St. Pancratiuskerk in ‘s-Heerenberg

Op woensdagavond 23 en 30 september organiseert Stadsmuseum Bergh speciale rondleidingen door de kerk, die in het teken staan van kerkdecorateur F.W. Mengelberg.

Op 23 september opent Stadsmuseum Bergh de expositie over F.W. Mengelberg, de decorateur van de St. Pancratiuskerk. In de kerk is van zijn inrichting nog veel bewaard gebleven, zoals de houten beelden die eens de preekstoel sierden en nu verwerkt zijn in de aankleding van het koor, de kruiswegstatie, het hoofdaltaar en kerkmeubilair. In de doopkapel, ingericht als expositieruimte, is de prachtige doopvont te bewonderen.

Voor alle woensdagavonden geldt:

  • Vertrekpunt: Stadsmuseum Bergh, Marktstraat 3 te ’s-Heerenberg
  • Aanvangstijd: 19.30 uur
  • Duur: ca 1 uur.

Maximaal 10 deelnemers in verband met de Coronamaatregelen

Reserveren voor alle wandelingen: tel. 06 – 19 98 14 57

Toegang vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld