Volg Kasteelstad

Image Alt

Dagje uit

Dagje uit in een prachtige omgeving

Wist u dat ‘s-Heerenberg één van de mooiste steden van Gelderland is? Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in de prachtige omgeving van deze historische stad. Wist u dat hier één van de grootste kastelen van Nederland staat. Het kasteel kent een rijke historie. Daarom wordt ‘s-Heerenberg ook wel de kasteelstad genoemd. Wilt u de historie ontdekken in ‘s-Heerenberg of heerlijk barbecueën, het kan allemaal!

.

Een dagje uit in de historische stad

Historische stadsquizwandelend door de stad komt u langs interessante plekken en monumentale gebouwen waar u met behulp van de mobiele telefoon antwoorden op de vragen kunt beantwoorden. Aansluitend op de stadsquiz krijgt u een rondleiding de toren en wapenkamer.

Bezoek het historische kasteel en de Elterberg: Geniet van deze overweldigende ervaring en omarm het prachtige uitzicht vanuit het middeleeuwse kasteel. U wordt hartelijk ontvangen met een kopje koffie/thee in het café van het kasteel. Vanuit daar gaat u met de bus naar Eltenberg waar u bijzondere bezienswaardigheden kunt bewonderen. Tevens brengt u een bezoek aan de schatkamer van het historische kasteel.

De historie van het kasteel leren tijdens een rondleidingtijdens een rondleiding door het kasteel komt u meer te weten over de geschiedenis van het kasteel. De geschiedenis van het kasteel wordt verteld door een gids. Na de rondleiding kunt u een munt slaan onder begeleiding van een muntmeester in het naastgelegen muntgebouw.

Mooie dagjes uit