29 Mei – het Liemers Böhmisch blaasensemble concert van 11.00 tot 13.00 uur – kasteel Huis Bergh.

Op zondag 29 mei a.s. geeft het Liemers Böhmisch blaasensemble uit Didam een concert van 11.00 tot 13.00 uur op kasteel Huis Bergh.

De organisatie is in handen van de stichting Kasteelstad met ondersteuning van de stichting Montferland Marketing. Kasteelcafé Heeren Dubbel treedt op als gastheer.

Böhmische/Mährische muziek, ook wel bekend als Egerländer-muziek is afkomstig uit de Bohemen, een streek in Tsjechië. In het noorden van Tsjechïe speelt men hoofdzakelijk Böhmische muziek. Deze muziek is vaak wat rustiger dan de Mährische tegenhanger uit het zuidelijke Moravië. De Egerländer-muziek is een mix van deze twee muziekstijlen, die door emigranten vanuit Tsjechië naar Duitsland is meegenomen.

Met het indrukwekkende kasteel Huis Bergh op de achtergrond, het sfeervolle terras van kasteelcafé Heeren Dubbel en het enthousiasme van de leden van het Liemers Böhmisch blaasensemble, belooft het een sfeervol en gezellig concert te worden. Voor bezoekers misschien te combineren met een bezoek aan het kasteel, dat onlangs is uitgeroepen tot één van de vijf mooiste kastelen van Nederland, met nog steeds kans om als mooiste kasteel van Nederland te worden uitgeroepen. Of anders een bezoek aan het stadsmuseum waar men de historie van het land van Bergh onder de aandacht brengt, dit in combinatie met een stadswandeling onder begeleiding van een ervaren gids door de historische kasteelstad

’s-Heerenberg. Blijven nagenieten op één van de vele sfeervolle terrassen is ook aan te bevelen. De toegang voor het concert is gratis.

74 Views
Scroll naar boven
Close
Tags