Volg Kasteelstad

Ontdek de historische Kasteelstad s-Heerenberg te voet

Bij dit Ontdek de Kasteelstad s-Heerenberg is inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie met kasteelgebak
  • Lunchbuffet
  • Koud en Warm buffet
  • Bezoek aan het Stadsmuseum en het Raethuys
  • Wandeling in de kasteeltuin
  • Rondleiding door het Kasteel Huis Bergh

Prijs: vanaf € 59,50 p.p. op basis van minimaal 20 personen.

  • De locaties die u bezoekt zijn allemaal op loopafstand van ons restaurant.

De prijs van dit Ontdek de Kasteelstad s-Heerenberg arrangement is geldig tot 31 december 2022. 

1 Dag

Ontdek de historische Kasteelstad s-Heerenberg

In Montferland ligt de historische stad s-Heerenberg, ook wel de Kasteelstad genoemd. U wordt gastvrij ontvangen met een kopje koffie of thee en kasteelgebak in het prachtige s-Heerenberg. 

Stadsmuseum en het Raethuys

Stadsmuseum: het bezoek aan het museum begint met een introductiefilm die in het kort de geschiedenis van de streek en stad laat zien. In het museum kunt u een vijftal vrouwen bewonderen die de Berghse geschiedenis heeft geschreven, maquette van s-Heerenberg in de 16e eeuw en archeologische objecten uit de bodem en attributen van St. Antoniusgilde. 

Het Raethuys (inclusief lift): sinds 2019 is het onderkomen van de Heemdekundekring Bergh. Vroeger was het het bestuurscentrum van zowel de stad als van het Land van den Bergh. In de kelder bevond zich een gevangenis. Voor het stadshuis staat ter herinnering aan de gevangenis een schandpaal.

Wandeling door de kasteeltuin en rondleiding door het kasteel

Tijdens de wandeling door de kasteeltuin van Kasteel Huis Bergh wordt de geschiedenis over het kasteel verteld. Kasteel Huis Bergh kent immers een rijke historie. De tuin heeft in de middeleeuwen verschillende functies bekleed. Helaas is de tuin in de Middeleeuwen beschadigd. In 2007 werden er voor het eerst plannen gemaakt om de oude tuinen weer in ere te herstellen en sinds 2016 kunt u de nieuwe kasteeltuin van Kasteel Huis Bergh bewonderen.

Na de wandeling door de kasteeltuin brengt u een bezoek aan het middeleeuwse Kasteel Huis Bergh. Tijdens de rondleiding kunt u de vroege Italiaanse schilderkunst bewonderen en de handschriften uit de middeleeuwen bezichtigen. In de Middeleeuwse toren kunt u in de wapenkamer de wapens bewonderen die in de Middeleeuwen werden gebruikt en in de muntenkamer ziet u de munten die vroeger werden geslagen. 

Programmavoorbeeld

10:30 uur Ontvangst in ons gezellige restaurant met koffie en kasteelgebak
11:30 uur Bezoek aan het Stadsmuseum en het Raethuys
13:00 uur Er staat een uitgebreid lunchbuffet voor jullie klaar
14:00 uur Wandeling en rondleiding door Kasteel huis Bergh
17:00 uur Terug bij ons restaurant voor een borrel (exclusief)
17:30 uur Ons Koud en Warm buffet wordt geserveerd
19:30 uur Het kasteelstad avontuur komt ten einde

Het restaurant is gelegen aan het museumplein. Vanuit het restaurant is het museum en het kasteel goed te voet te bereiken. Het Raethuys beschikt over een lift zodat ook gasten die iets minder ter been zijn kunnen genieten van deze leuke dag uit.

Tijden zijn in overleg uiteraard aan te passen.