Het muntgebouw

Het muntgebouw gevestigd in het prachtige ‘s-Heerenberg was in het verleden van de graven Van den Bergh. Deze graven hadden muntbedrijven rondom hun Nedelandse kastelen, waaronder Kasteel Huis ten Bergh. Tot ongeveer het jaar 1580 werd er door de graven in het muntbedrijf bij ‘s-Heerenberg munten geslagen.

[qodef_image_gallery type=”grid” enable_image_shadow=”no” image_behavior=”lightbox” number_of_columns=”four” space_between_items=”tiny” images=”11046,” image_size=”full”]

Het gebouw dateert vermoedelijk uit de 15e eeuw. Het heeft na 1580 onder meer dienst gedaan als pastorie, rentmeesterwoning en opslagruimte. Tussen 1968 en 1974 heeft het een grondige restauratie ondergaan. In de middeleeuwse toren van het kasteel is een tentoonstelling over het Berghse muntbedrijf ingericht. Ook zijn er munten geëxposeerd.

Wist u al dat de graven Van den Bergh hun eigen Berghse munt hadden?

Wanneer u het kasteel Huis ten Bergh bezoekt is het ook zeker de moeite waard om dit bezoek te combineren met de unieke Muntenwal. Dan pas ervaart u de prachtige Nederlandse historie van dit unieke dorpje.

Scroll naar boven
Close
Tags