Samenwerking leidt tot een optimaal aanbod!

Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is in de 20ste eeuw door J.H. van Heek prachtig gerestaureerd en herbergt nu de unieke kunstcollectie met o.a. een omvangrijke collectie vroeg-Italiaanse schilderkunst en nog veel meer. Het is een van de grootste kastelen van Nederland en stamt oorspronkelijk uit de 13e eeuw.
Het kasteel is de ideale locatie voor een avontuurlijk feest of een gezellig zakelijk samenzijn. Vroeger een machtige vesting in woelige tijden, tegenwoordig een sfeervolle trouwlocatie voor het hoogtepunt van het leven. Het kasteel ontleende zijn defensieve kracht aan de gracht die het gebouw omringt. In de directe omgeving van het kasteel bevindt zich De Plantage, een 18e-eeuws parkbos. Zie ook verblijfsaccommodatie >

www.huisbergh.nl


Stadsmuseum Bergh

Vijf historische vrouwen van Bergh vertellen u hun spannende verhalen. Door middel van een audiotour, multimedia, speciale belichting en videobeelden waant u zich in het verleden van Bergh.
Zie hoe oorlog, heksen, intriges, macht en geld toen vaak de hoofdrol speelden. Ervaar hoe mensen toen leefden aan de hand van de stadsmaquette met animaties. Het Stadsmuseum is gevestigd in het Joannes van Esserenhuis, Marktstraat 3 tegenover de St. Pancratiuskerk en het oude raadhuis.

www.stadsmuseumbergh.nl


Gemeente Montferland

De publieksbalie van de gemeente Montferland is gevestigd in Gouden Handen, Emmerikseweg 17
7041AV ‘s-Heerenberg
Tel. (0316) 291 391

www.montferland.info


VVV Montferland

De VVV in Montferland bevindt zich bij de publieksbalie van de gemeente in het voormalige klooster ‘Gouden Handen’.
Emmerikseweg 17
7041AV ‘s-Heerenberg
Tel. (0316) 291 404

Openingstijden:Ma. 08:30 – 17:00 uur
Di. 08.30 – 17.00 uur
Wo. 08.30 – 17.00 uur
Do. 08.30 – 17.00 uur
Vr. 08.30 – 12.30 uur
Za. en zo. – gesloten

www.vvvmontferland.nl


Stichting Mechteld ten Ham

De stichting Mechteld ten Ham organiseert elk jaar een driedaags cultureel-historisch weekeinde.

Haar naam ontleent de stichting aan de Berghse Mechteld ten Ham, een van de laatst verbrande heksen in Nederland. Op 25 juli 1605 werd zij, na de waterproef in de Azewijnse Laak te hebben ondergaan, veroordeeld tot de brandstapel wegens hekserij. Dit jaar vindt het evenement plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus. Hoogtepunten zijn jaarlijks het Fluisterwoud voor de kinderen op zaterdag en de middeleeuwse markt op zondag.

www.mechteldtenham.nl


Heemkundekring Bergh

Heemkundekring Bergh is een vereniging die de historie van het land van Bergh onderzoekt, archiveert en uitdraagt. Dat doet ze door een lezingen- en activiteitenprogramma het jaar door, met een publicatie drie maal per jaar ‘Old Ni-js’, een bezoekadres met uitgebreide bibliotheek en documentatiecentrum waar heel veel historische informatie uit de grensstreek van Bergh te vinden is en d.m.v. haar website en nieuwsbrief. Ze is met meer dan 1000 leden de grootste vereniging van Montferland. De bibliotheek en het documentatiecentrum zijn voor publiek te bezoeken op maandagavonden van 19.00 tot 21.00 uur en op donderdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur. De koffie staat dan klaar.

www.heemkunde.n
l


infoCenter Emmerich am Rhein

Het infoCenter Emmerich am Rhein is het toeristisch informatiepunt, gelegen aan de Rheinpromenade in Emmerich. Het heeft ruime openingstijden en men kan u er alles vertellen over uw verblijf in Emmerich en omgeving. Thematische stadsrondleidingen, diverse musea en boottochten op de Rijn kunt u hier boeken. Men heeft diverse fiets- en wandelroutes in de omgeving waarbij ook de regio rond ’s-Heerenberg en Elten wordt aangedaan.
Openingstijden:
Van april tot oktober: maandag tot vrijdag van 10 tot 18 uur, zaterdag, zondag en op feestdagen van 11 tot 17 uur.
Van november tot maart: maandag tot vrijdag van 10 tot 17 uur.

www.emmerich.de

Ligging & route

Agenda

Ontdek Kasteelstad

Historie

Historie

Kasteelstad 's-Heerenberg kan putten uit een rijke historie. Dit is nog goed zichtbaar in het centrum van de stad. Het eeuwenoude kasteel dat aan de rand van het centrum staat, de oudste tuin van Nederland met daarachter het imposante Bergherbos met uitzicht uit Elten (dtld) Maak een historische wandeling, geniet van de uitzichten en bezoek het gezellige stadscentrum en de markt op donderdag.

Meer
Wandelen  & Fietsen

Wandelen & Fietsen

Waan je terug in de middeleeuwen tijdens een historische wandeling of fietstocht door en rondom Kasteelstad 's-Heerenberg. Een divers aanbod aan routes laten u kennis maken met de rijke historie van onze grensplaats. Fiets langs de Korenmolen in Zeddam of uitkijktoren Hulzenberg in Stokkum, als onderdeel van het Bergherbos, geeft een spectaculaire blik op Kasteelstad en ver daarbuiten.

Meer
Kasteelstad
Kasteelstad
Kasteelstad
Kasteelstad
Kasteelstad
Kasteelstad
Kasteelstad