’t Montferland Egerländer Muziekfestival in Kasteelstad ‘s-Heerenberg

Op zaterdag 10 en zondag 11 september tussen 13.00 en 17.00 uur stond kasteelstad s-Heerenberg in het teken van de Böhmische muziek. De stichting Kasteelstad organiseert dan in samenwerking met het Liemers Böhmisch orkest uit Didam en de stichting Montferland Marketing het Böhmische muziekfestival. In het centrum van ’s-Heerenberg zullen op verschillende plaatsen Böhmische orkesten voor een gezellige sfeer in de stad zorgen. De toegang was gratis. De zaterdag was helaas afgelast vanwege het slechte weer.

Böhmische/Mährische muziek, ook wel bekend als Egerländer-muziek is afkomstig uit de Bohemen, een streek in Tsjechië. In het noorden van Tsjechïe speelt men hoofdzakelijk Böhmische muziek. Deze muziek is vaak wat rustiger dan de Mährische tegenhanger uit het zuidelijke Moravië. De Egerländer-muziek is een mix van deze twee muziekstijlen, die door emigranten vanuit Tsjechië naar Duitsland is meegenomen.

Kijk op Egerlandermuziekfestival.nl voor meer informatie

Het Liemers Böhmische, samen met de Leemkulers uit Bemmel en de Rozenbottels uit Haps zorgden voor een goed stuk muziek en voor veel gezelligheid in de stad. De vele positieve geluiden van zowel het publiek als ook van de plaatselijke horeca zijn aanleiding voor de stichting Kasteelstad om van het Egerländermuziekfestival een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Dus: GOED NIEUWS! U kunt er volgend jaar ook (weer) bij zijn!

3.9K Views
Scroll naar boven
Close
Tags