Zelf munt slaan

De heren en graven Van den Bergh hadden vroeger muntbedrijven in of bij hun kastelen. Tussen 1346 en 1582 werd hier volop munt geslagen. De munterij is een erg belangrijk onderdeel van de Berghse geschiedenis. De enige muntplaats die nog bestaat is in ‘s-Heerenberg. Op verzoek van velen is de Oude Grafelijke Munt bij Kasteel Huis Bergh heropend.

In de torenkamer vindt u een groot aantal munten die ooit in de naam van Heren van Bergh geslagen zijn. In de kelder van het Muntgebouw kunt u de voormalige muntwerkplaats bewonderen.

Onder leiding van een muntmeester kunt u zelf een munt slaan. De muntmeester zal uitleg geven over de muntslag en vertellen de geschiedenis van het munthuis. De munten worden gemaakt door middel van de handslag of met de later uitgevonden schroefpers

Programma

14.30 – 15.15 uur: munt slaan
Vanaf april elke eerste en laatste zondag.
In de maanden juli en augustus elke donderdag.

Kosten

Per persoon exclusief muntverkoop: € 2,00
Mocht u deze dag een bezoek brengen aan Huis Bergh dan kunt u gratis een munt slaan.

Op afspraak kunnen groepen een bezoek brengen aan de Oude Grafelijke Munt eventueel in combinatie met een kasteelbezoek. Voor een groep van 20-25 personen bedragen de kosten € 75,00. Grotere groepen worden opgesplitst. De kosten zijn exclusief eventuele muntenverkoop.

Kosten van de munten:

  • Messing: € 2,00 (handslag)
  • Tin: € 3,00 (schroef pers)
  • Zilver: € 9,95 (schroef pers)

Locatie

Hof van Bergh 8
7041 AC ‘s-Heerenberg
Tel. +31(0) 314 661 281
info@huisbergh.nl
www.huisbergh.nl

Scroll naar boven
Close
Tags